To všichni známe a umíme i krátce česky: BEZ LEPKU. Dnes už téměř deset procent lidí odmítá jíst jídla z obilovin s obsahem lepku.

Tradiční a běžné pečivo i přílohy (knedlíky, těstoviny) se připravují z historicky „chlebových“ obilovin, tj. pšenice, žita, ječmene. Ty lepek obsahují a zemědělci se dosud vždy snažili, aby ho tam bylo co nejvíce. Z bezlepkové mouky se totiž nedá tradičně vařit a péct – prostě nelepí. Lepek v bezlepkovém pečivu se musí nahrazovat různými aditivy a zlepšovači.

V populaci se vyskytuje jen asi jedno procento lidí (stejně je to u psů), kteří opravdu nesnášejí lepek. Jen každý desátý odmítač lepku je ovšem opravdu nemocný. Ti ostatní mají jiné důvody. Prostě bez lepku se cítí lépe. A je správné jíst to, po čem se cítíme lépe. CANDIE´S BURGER je přirozeně bezlepkový, protože to lidé a psi vyžadují.